VAK5

Laura Vlasblom Laura Vlasblom

Eén van Neerlands meest veelzijdige pop-zangeressen. Van easy listening tot pop & rock.

Algemeen

Laura Vlasblom is zonder twijfel een van Neerlands meest veelzijdige pop-zangeressen. Door haar bijzondere stemkwaliteiten en uitstekende gevoel voor performing is ze als geen ander in staat om een zeer breed muzikaal genre met passie en overtuiging neer te zetten. Van rock tot ballad, solo of in een groep, als Laura zingt kan niemand om haar heen.

Via het VARA programma Kinderen voor Kinderen maakt Laura al op heel jonge leeftijd kennis met de showbizz. Nederland kent haar echter vooral van de meidengroep Frizzle Sizzle waarmee zij in 1986 ons land vertegenwoordigde tijdens het Eurovisie Songfestival. Na nog een aantal Top 40 hits viel de groep begin jaren ‘90 uit elkaar en begon Laura aan het opbouwen van een inmiddels indrukwekkende en zeer veelzijdige solo carrière in de muziek. Van theaterproducties als Jeans en theaterconcerten met het orkest van de Koninklijke Luchtmacht tot grote Ahoy shows met René Froger; van een aantal solo singles tot een eigen pop/rockband, van nasynchronisatie van Walt Disney films tot radiojingles voor 538, Laura heeft het allemaal gedaan. Op TV was haar deelname aan de SBS show “Sterren dansen op het ijs” 1 van de hoogtepunten van haar carriere. In 2008 en 2010 stond Laura in het theater met haar eigen theatershow "ROK". In 2010/2011 was zij te zien in de musical Legally Blonde, waar zij de rol van kapster Paulette zal vevoor haar rekening nam.

Laura werkt al vele jaren actief mee aan zeer uiteenlopende evenementen. Zo produceerde zij voor grote opdrachtgevers maatwerkshows vol zang, dans en special effects bij productpresentaties en openingen in binnen- en buitenland. Maar ze staat ook zelf op het podium met eventacts als Back to Waterloo (ABBA repertoire), Killer Queen (Queen repertoire), Musical Vibes (Musical repertoire in een hip jasje) en Laura Vlasblom solo.

Video's

Audio

Boekingsmogelijkheden

Laura Vlasblom kan geboekt worden in de volgende varianten:

Tape-optreden
Laura brengt in haar nieuwe solo show, speciaal voor evenementen, een superswingend programma met de grootste hits van o.a. Madonna, Beyoncé, Destiny Child en Christina Aquilera. Samen met haar 2 dansers maakt zij er een spetterend geheel van, waarbij de dansvloer zeker volstroomt. 

Live optreden met eigen band
Swingend optreden van Laura met haar eigen band bestaande uit toetsen, gitaar, bas en drums. Een uur lang onvervalste pop/rock muziek met repertoire van o.a. Nelly Furtado, Melissa Etheridge, U2, Tina Turner en Alanis Morisette. Genieten dus voor een breed publiek dat pure popmuziek kan waarderen 

Unplugged optreden
Een sfeervol optreden van Laura met muzikanten op een laag podium midden tussen het publiek. Het repertoire is in eerste instantie rustig en relaxed maar kan worden opgebouwd naar een lekker swingende set. Band bestaat uit 2 gitaristen, 1 percussionist/cajonspeler, 1 toetsenist en eventueel nog een saxofonist/zanger. 

Optreden live met orkest
Laura is als soliste te boeken voor een optreden met een orkest (symfonie/fanfare/harmonie etc.). Het repertoire wordt in samenspel met de dirigent vastgesteld. Een generale repetitie op de dag van de uitvoering maakt onderdeel uit van standaard afspraken.

Biografie

Laura Vlasblom is zonder twijfel een van Neerlands meest veelzijdige pop-zangeressen. Door haar bijzondere stemkwaliteiten en uitstekende gevoel voor performing is ze als geen ander in staat om een zeer breed muzikaal genre met passie en overtuiging neer te zetten. Van rock tot ballad, solo of in een groep, als Laura zingt kan niemand om haar heen.

Eigen producties
De afgelopen jaren heeft Laura zich beziggehouden met zowel het regisseren als uitvoeren van verschillende theatershows en optredens. In 2008 en 2010 werkte Laura met haar band 'West Coast Baby’ aan 'ROK', een muzikale theaterproductie van haar eigen hand. De basis voor dit theaterprogramma ligt in Los Angeles, waar Laura eind jaren negentig met Rick Neigher een uniek repertoire componeerde. Samen met ’West Coast Baby' bracht zij deze stukken op diverse singles uit en deed zij vele live optredens bij o.a. 'Heere van Amstel' en Kink Fm.

Theater en show
Laura voelt zich als een vis in het water als het om theater en show gaat. Dit blijkt wel uit haar brede theaterervaring. Het begint met de theatergroep ‘Jeans’ (1991/1992). Twee jaar lang verzorgt ze vervolgens het zomertheaterprogramma van het attractiepark Duinrell met haar zang- en dansgroep ‘Laura & The Music Venture’. Naar aanleiding hiervan vraagt René Froger haar op te treden tijdens zijn tien Ahoy shows in 1994. In 1996 en 1997 verzorgt Laura het voorprogramma van René Froger. In het theaterseizoen 95/96 speelt ze ondertussen de rol van 'Rhetta' in de musical ‘Pumpboys and Dinettes’ met Danny de Munk. Daarna treedt Laura toe tot de theatergroep ‘The Dancing Queens’ ; een muziekshow over ABBA. In 2000 staat ze weer met Danny de Munk op het podium, samen brengen ze een aantal musicalduetten ten gehore in het Concertgebouw van Amsterdam. Eind 2000 werkt Laura samen met Bill van Dijk en Brigitte Nijman in het theaterprogramma ‘Musicals van de Eeuw’. Laura vertolkt in het afgelopen jaar de rol van mrs. Walker in de rockmusical ‘Tommy’, uitgevoerd door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht en ze schittert in de ‘Musicals in Ahoy’ van Joop van den Ende. Op dit moment doet ze zaal-en evenementen optredens met de groepen Back to Waterloo, Killer Queen, Musical Vibes en solo.

In het seizoen 2004/ 2005 werkt zij samen met o.a.Tony Neef en Johnny Logan in de theatertour '50 jaar Songfestival' onder begeleiding van het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. Ook maakt Laura deel uit van de gelegenheidsformatie 'Airforce', een band bestaande uit de cast van deze theatershow die meedoet aan het Nationale Songfestival in 2005. Ze worden tweede!

in het theaterseizoen (2005/2006) is Laura te zien in tal van schouwburgen in Nederland in de theaterproductie 'Queen in Concert', wederom met Het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht. In de nazomer van 2006 laat Laura in het tv-programma van SBS 'Sterren Dansen op het IJS' zien dat de showbizz haar op het lijf geschreven is. In een paar weken schaatst ze met een minimale voorbereiding moeiteloos de ene kür na de andere. Door haar sterk ontwikkelde gevoel voor muzikaliteit en performing slaagt ze erin tot de 6e ronde mee te doen . In het najaar van 2006 speelt Laura tijdelijk in de Musical Operette 'La Vie Parisienne'. In 2008 en 2010 stond Laura op de planken met haar eigen muziekprogramma ROK. In seizoen 2010-2011 was zij te zien als kapster Paulette in de musical Legally Blonde.

Meerstemming gekwalificeerd
Misschien kent u haar nog van de meidengroep Frizzle Sizzle of herkent u haar stem van één van de vele radiojingles (radio 538) die zij heeft ingezongen. Ook als backing vocal ( alle grote hits van René Froger) of in commercials, van bijvoorbeeld Barbie, hoort u haar veel. Niet alleen haar veelzijdige stem, ook haar feeling voor acteren heeft Laura al veel nasynchronisatierollen opgeleverd bij TV-series en tekenfilms zoals De bende van Vijf, de Kleine Zeemeermin (Ariël) en Madagascar (Gloria) en vele Barbieflims.

Social Bookmarks