VAK5

Angela Groothuizen Angela Groothuizen

Presentatrice, jurylid, maar vooral zangeres die een wervelende show verzorgt vol bekend pop-rock classics met een vleugje Dolly Dots!

Algemeen

Vanaf haar veertiende jaar staat Angela Groothuizen al als professioneel zangeres op de buhne. En met succes. In de periode voor de Dolly Dots wist ze al menige feestzaal te betoveren.

In 1979 brak Angela, toen 20 jaar oud, door met de Dolly Dots, tot vandaag nog steeds de populairste Nederlandse meidengroep aller tijden. De Dolly Dots scoorden maar liefst 30 hits in binnen- en buitenland, waarvan velen nog dagelijks te horen zijn op de radio.

Nadat de Dolly Dots er in 1988 mee ophielden, maakte Angela met Angela & the Rude 2 succesvolle albums en toerde ze 5 jaar lang door het land. Ze scoorde hits met: o.a. Pressure, Young Souls en Up/down.

Tegelijkertijd speelde ze, als opvolgster van Karin Bloemen en Adelheid Roosen, met de befaamde theatergroep Purper in de Nederlandse theaters.

De laatste 15 jaar is Angela vooral bekend geworden als presentatrice of jurylid van zeer succesvolle programma’s zoals o.a.: 'De Uitdaging', 'Wie is de Mol', 'X-Factor', 'The Voice' en 'Beat the Best'. Daarnaast en is ze met regelmaat te zien in de theaters, o.a. met Karin Bloemen en het Theatergezel-schap J.A.M. (met Berget Lewis en Julya Lo’ko), maar ook solo met haar eigen theatershows 'Klein' en 'Label'.

Video's

Boekingsmogelijkheden

Angela is als volgt te boeken:
- als tapeact (1x30 min.) met de drie dames van Sway als backingvocals
- in een meer akoestische setting met Nico Brandsen (orkestband/sequencer) en Sway (1x30/40 of 2x20 min.)
- als gastvrouw, gespreksleider, presentatrice, coach en/of dagvoorzitter

Biografie

Vanaf haar veertiende jaar staat Angela Groothuizen al als professioneel zangeres op de bühne. En met succes. Ze maakt haar debuut als leadzangeres van The Howling Hurricane, een rockband, en neemt haar eerste single op “Dreamt up rock”.

In 1979 breekt Angela, toen 20 jaar oud, landelijk door met de Dolly Dots, tot vandaag nog steeds de populairste Nederlandse meidengroep aller tijden. De Dolly Dots scoren  maar liefst 30 hits in binnen- en buitenland, waarvan velen nog dagelijks te horen zijn op de radio.

Als de Dolly Dots er in 1988 mee ophouden, maakt Angela met Angela & the Rude 2 succesvolle albums en toert ze  5 jaar lang door het land. Ze scoort hits met: o.a. Pressure, Young Souls en Up/down.Tegelijkertijd speelt ze, als opvolgster van Karin Bloemen en Adelheid Roosen, met de befaamde theatergroep Purper in de Nederlandse theaters.

In die tijd start ze ook met haar TV carrière. Ze presenteert voor de AVRO  zeer succesvolle programma’s als  o.a.: Sex met Angela, de Uitdaging, Wie is de Mol en het Junior Songfestival.

Daarnaast  is ze met regelmaat te zien in de theaters, o.a. met Karin Bloemen en het Theatergezelschap J.A.M.  (met Berget Lewis en Julya Lo’ko) , speelt ze de hoofdrol in de Musical Blood Brothers en heeft ze filmrollen in Pietje Bell en in Snapshots (met Burt Reynolds)

Nadat de AVRO eind 2005 haar contract niet verlengt presenteert ze korte tijd de talkshow Thuis voor de nieuwe zender Talpa, maar dat wordt geen succes. Angela keert terug naar haar oude liefde ; het zingen en treedt veelvuldig op tijdens bedrijfsevenementen maar ook met haar eigen theater voorstellingen Klein en Label.

Vanaf 2008 keert Angela weer terug op TV. Ze wordt gevraagd als jurylid van de talentenshow X-factor en later The Voice of Holland bij RTL. Ze groeit uit tot “ het vrouwelijke jurylid” van Nederland met een vlijmscherp, eerlijk en duidelijk oordeel, maar bovenal met hart en respect voor de kandidaten.

Social Bookmarks