VAK5

Denise Rivera Denise Rivera

Latin zangeres met sensuele, zwoele stem brengt zowel Spaanstalig als Internationaal top repertoire.

Algemeen

Denise Rivera is een Latin zangeres met een sensuele zwoele stem. Geboren uit een Boliviaanse moeder en een Nederlandse vader verenigt zij als geen ander de Hollandse nuchterheid met de Zuid Amerikaanse passie. En dat zie je en hoor je in alles wat ze doet. Haar muziekstijl valt te vergelijken met die van zangeressen als Sade en Astrud Gilberto. Daarbij wisselt ze eigen composities af met covers van onder andere ‘Shakira’, ‘Jennifer Lopez’, ‘Ricky Martin’, en ‘Gloria Estefan’. Op haar laatste album “Un Nuevo Ser”, heeft ze zelfs 2 nederlandse composities ; Marco Borsato’s ‘Nooit meer een morgen’ en ‘In Nije Dei’ van de Kast opgenomen met een Spaanse tekst en dito arrangement.

Muziek, zang en dans zorgen ervoor dat niemand in z’n stoel kan blijven zitten. Zelfs Koningin Beatrix liet zich op Koninginnedag verleiden tot een spontane dans met Denise Rivera. Daarmee verwierf Denise nationale bekendheid en kreeg ze uitnodigingen voor optredens in ;"De wereld draait door" en op de Nederlandse radio, o.a. bij Hans Schiffers, Daniel Dekker en het Tros Muziek-café. Nederland kent Denise ook via navigatiesysteem Tom Tom waarvoor zij de stem van Maxima imiteert.

Een optreden van Denise Rivera is een unieke belevenis en enorm geschikt voor bedrijfsfeesten en feestavonden "in stijl".

Video's

Boekingsmogelijkheden

Denise Rivera kan geboekt worden in de volgende varianten:

Solo-optreden met band, orkest of tape
Denise Rivera kan geboekt worden voor optredens met een (pop)band, een orkest of met muziekband. Haar repertoire omvat zowel eigen nummers als bekende covers waaronder ‘Maria’ (Ricky Martin), ‘Girl from Ipanema’, ‘Bamboleo’ (Gypsy Kings), ‘Smooth Operator’ (Sade), ‘Killing me softly’ (Spaanse versie) en ‘Guantanamera”.

Live optreden met haar eigen band
Samen met haar latin/accoustic band bestaande uit 2 gitaristen op spaans gitaar, een (conta) bassist en een percussionist brengt zij vooral haar lazy en jazzy repertoire. Daarbij vallen met name op de eigen stukken ‘Un nuevo ser’ (met muziek van Fluitsma en van Tijn) en ‘Sube’ , maar ook haar zwoele spaanse interpretaties van ‘Nooit meer een morgen’ (Marco Borsato) en ‘In Nije Dei’ (De Kast).

Maar natuurlijk kan er ook meer up tempo repertoire gekozen worden.

Biografie

Denise Rivera is een temperamentvolle Latijnse zangeres met een sensuele stem. Zij is geboren in Bolivia en opgegroeid in Spanje. Ze studeerde in de Verenigde Staten, keerde terug naar Spanje en vestigde zich daarna in Friesland.

Denise Rivera heeft ruime ervaring opgedaan in de landen waar ze heeft gewoond. Zo heeft ze o.a. samengewerkt met Enrique Iglesias en Nacho Cano (ex-Mecano - Hijo de la Luna). Eenmaal in Nederland begon ze haar eigen band, resulterend in een unieke combinatie van Hollandse nuchterheid en Spaanse klanken.

Op haar album dat "Un Nuevo Ser" heet, wordt zij begeleid door muzikanten die zich de Latijnse passie eigen hebben gemaakt. Zij nemen u mee op reis naar o.a. Mexico, Spanje en Argentinië. Denise Rivera verbindt oud met nieuw.

Eigen composities worden afgewisseld met die van anderen en Latijnse klassiekers worden omgezet naar spetterende actualiteit. Ook heeft Denise Spaanse versies opgenomen van een liedje van Marco Borsato ('Nooit meer een morgen') en van de Kast ('In nije dei').

De in 2008 uitgekomen single : "Sube" bezorgde haar veel aandacht op de nationale radio en tv. Op TV was zij oa te gast in "De wereld draait door" en op de radio bij Hans Schiffers en Daniël Dekker o.a.

Tijdens haar optredens zorgen muziek, zang en dans er voor dat u niet in uw stoel kunt blijven zitten.

Social Bookmarks