VAK5

Jazzafinado Jazzafinado

Jazzafinado verstaat de kunst van het zachte spelen, maar kan ook uitpakken met aanstekelijk swingende latin of popmuziek.

Algemeen

Jazzafinado bestaat sinds 2010. De vijf ervaren bandleden hebben hun sporen ruimschoots verdiend in vele andere bands, zodat al snel een gevarieerd repertoire is ontstaan. Jazzafinado betekent “liefhebber van jazz”, maar behalve swingende jazz speelt de band ook latin en popmuziek. Van bossa naar funk, van swing naar een ballad, vele stijlen passeren de revue tijdens een optreden.

Als solide basis van Jazzafinado band fungeren Ab van den Berg (drums), Nico Nijman (bas) en Elbert Waller (toetsen). Het vocale gedeelte wordt ten gehore gebracht door de zangeres, die even swingend en goed kan zingen als ze eruit ziet: Linda ten Uyl. En last but not least: Bart van Bezooijen op saxen, percussie en af en toe zang.

Tezamen vormen zij Jazzafinado en staan ze garant voor gevarieerde en kwalitatief hoogstaande muziek. De band verstaat de zeldzame kunst om zacht te spelen. Zo zacht dat een optreden midden tussen dinerende gasten geen probleem oplevert. Aan de andere kant biedt het wat snellere deel van het repertoire de gelegenheid de dansvloer te vullen.

Audio

Social Bookmarks