VAK5

Richard Stooker Richard Stooker

Goochelaar en mentalist die van Magie echt Magisch Entertainment maakt.

Algemeen

Al vele jaren is Richard Stooker werkzaam als goochelaar en als mentalist. Of het nu om een première gaat met ‘bekende‘ Nederlanders, een bedrijfsfeest, receptie of bruiloft, Richard zorgt met zijn magische trucs voor verbazing en hilariteit. Door zijn opleiding en ervaring als acteur weet hij zijn publiek feilloos te bespelen en geboeid te houden. Richard Stooker maakt van Magie echt Magisch Entertainment.

Uri Geller
Door zijn deelname begin 2008 aan de SBS 6 Shows “De nieuwe Uri Geller” zette Richard zichzelf volop in de schijnwerpers. Als 1 van de weinige mentalisten in Nederland werd hij door Uri Geller persoonlijk uitgekozen om mee te dingen naar de titel van “opvolger van…”. Met zijn verbijsterende ‘pistolen’ act, waarbij hij aanvoelde in welk pistool de dodelijke kogel zat, en zijn verbazingwekkende “wat zit er in de kist” optreden, waarbij hij via mentalisme de juiste oplossing in het brein van iemand anders wist te plaatsen, kwam hij steeds een ronde verder om tenslotte als 6e te eindigen.

Richard Stooker is nu voor iedereen beschikbaar om zijn mentale krachten en zijn goocheltrucs te demonstreren.

Video's

Boekingsmogelijkheden

Richard Stooker kan geboekt worden in de volgende varianten:

Table magic
Table magic is op elk evenement een doorslaand succes. Bij deze vorm van goochelen wordt er bij het publiek aan tafel of voor staande groepjes gasten gegoocheld. Juist omdat er wonderen plaatsvinden terwijl men er met de neus bovenop zit, is de impact enorm.
Tijdsduur: in overleg

Mental magic
Deze vorm van magic kan op dezelfde manier plaatsvinden als table magic, waarbij mensen van dichtbij ontdekken wat het mentalisme inhoudt. Richard laat uw gasten kennis maken met verbluffende mentale effecten.
Tijdsduur: in overleg

Podiumact
Magische productpresentaties, speciale aankondigingen, spectaculaire openingsshows, etc. Richard kan zijn mentalisme en magie-acts ook presenteren vanaf een podium waarbij indien gewenst de act geheel aanpast aan het evenement.
Tijdsduur: in overleg, vanaf 10 minuten

Uiteraard zijn er nog veel meer mogelijkheden en zijn de verschillende acts ook met elkaar te combineren. Informeer naar de mogelijkheden!

Biografie

Richard Stooker was al op zeer jonge leeftijd gefascineerd door magie.

Met zijn vindingrijkheid en grote fantasie ontwikkelde hij zijn eigen trucs en versleet de beschikbare boeken die toen der tijd te vinden waren in de bibliotheek.

Op latere leeftijd zag Richard bij de BBC Paul Daniels en dit was voor hem de aanzet om nog meer van het goochelvak te weten te komen.

Het bleek dat Richard Stooker talent had en al gauw was er een goochelclub in Nederland die Richard graag als lid wilde hebben.

Hierna is het heel erg snel gegaan.

Richard zijn interesse is heel erg breed, van kindergoochelen tot table magic, van manipulatie tot illusionistme, alles vind hij geweldig zolang het maar entertainment is. Dit heeft er voor gezorgt dat Richard al vele prijzen gewonnen heeft in diverse onderdelen van de goochelkunst.

Er is echter maar maar 1 vakgebied waar Richard zich heel erg thuis voelt en dat is het mentalisme.

Richard is nu 9 jaar bezig met het mentalisme wat niet onopgemerkt is gebleven.

Zelfs Uri Geller heeft persoonlijk contact gehad met Richard en gevraagd of hij mee wilde doen in zijn show op de Nederlandse televisie maar ook daar buiten!

Social Bookmarks