VAK5

Roy Angelo Roy Angelo

Spaanse en Italiaanse love songs en internationale evergreens.

Algemeen

Roy Angelo is inmiddels een zeer bereisde en ervaren wereldster. Met zijn prachtige bariton stem zingt Roy in het Italiaans, Frans, Spaans en zelfs Russisch. Hij trad op in landen als de VS, Cuba, Maleisië, Curaçao, Mexico, Guatemala en Panama voor een even zo divers publiek. Van een uitzinnige menigte in Bali tot een privé-optreden voor ex-president  Bill Clinton. Maar ook in eigen land is Roy een veelgevraagd artiest. Zo trad hij bijvoorbeeld op tijdens het prestigieuze Prinsengrachtconcert in zijn thuisbasis Amsterdam.

Zijn eerste album heet Nostalgia; nog steeds is het merendeel van het repertoire dat hij zingt nostalgische songs, die je zullen doen popelen om te bewegen of je behaaglijk zullen doen wegdromen. Hetzelfde geldt voor het prachtige ‘Abrázame’; Roy brengt heerlijke zwoele muziek die je letterlijk omarmt.

Video's

Boekingsmogelijkheden

Roy Angelo kan geboekt worden in de volgende varianten:

Tape-optreden
Een sfeervol optreden met zowel Spaans- als Engelstalig repertoire waaronder 'Quireme Mucho' (Julio Iglesias), 'Forever and Ever' (Demis Rousos), 'Make you feel my love' (Adele) en 'Lady' (Lionel Richie).

Ook mogelijk is een volledig mediterraanse set met louter Spaanse en Italiaanse evergreens.

Speciaal voor bruiloften biedt Roy Angelo een romantisch optreden met love songs als 'She', 'Amor,amor, amor', 'Can’t take my eyes off of you', 'Perhaps love', 'Lady' en 'True love'. Speciale wensen zijn mogelijk.

Live optreden met orkest
Roy kan in principe met ieder orkest optreden. Van een klein combo tot een compleet symfonieorkest.

Biografie

Roy Angelo groeide op in het oosten van Nederland. Zijn muzikale reis begon al op vierjarige leeftijd met vioollessen. Vervolgens studeerde hij cello en piano om uiteindelijk op zijn zestiende te ontdekken dat zijn ware passie en talent lag in zijn stem. Terwijl zijn schoolvrienden helemaal opgingen in popmuziek en disco, luisterde Roy liever naar Frank Sinatra omdat hij vond dat die muziek meer muzikale diepgang bood. Toch koos Roy in eerste instantie niet voor een muzikale carrière, hij studeerde economie. Omdat zijn hart toch bij de muziek lag, verruilde hij de studie economie voor een studie opera aan het Conservatorium van Amsterdam. Hij reisde veel en woonde o.a. in Italië, Spanje en Guatemala om zich de talen van zijn muziek meester te maken.

Zijn eerste echte performance voor een groot publiek had Roy in de Joop van den Ende musical ‘Phantom of the Opera’ waarin hij van 1993 tot 1996 speelde. Daarna besloot hij verder solo te gaan. Roy heeft inmiddels diverse cd’s op zijn naam staan, waaronder ‘Nostalgia’ en ‘Romantic Voices’: deze laatste is een compilatie van nummers van zijn favoriete artiesten, van Plácido Domingo tot Sarah Brightman en Susan Boyle. Mister Romantic Roy Angelo weet als geen ander een muzikaal ontspannen sfeer te creëren en zo het publiek op zijn wereldreis mee te voeren.

Social Bookmarks